Voyager 1

Voyager_-_mission_logo

Més d’una vegada ens em preguntat si hi ha vida fora del planeta Terra. Si ens posem a pensar 5 minuts sobre les  estrelles visibles fins el moment i que la Via Làctia és una entre les 500.000.000.000 de l’univers, llavors ens adonem que tenim molta informació per explorar. El 5 de setembre de 1977, la NASA va llença el Voyager 1 a l’espai amb la finalitat d’explorar l’entorn en que habitem. Actualment la càpsula no tripulada està fora del sistema solar i encara avui en dia es rep informació d’ella. Cal destacar que és l’objecte fabricat per l’home que més lluny ha arribat. Aquesta incorpora informació sobre la rassa humana i els animals que habiten a la terra, tota aquesta escrita a un disc daurat.

disc daurat

Però aquesta càpsula no és per molts any més, els científics calculen que el 2025 les bateries que incorporen s’esgotaran. Fins el dia d’avui, tenen 10 anys per rebre informació sobre l’espai exterior. De moment, han rebut senyals de ones de xoc provinents del sol detectats mitjançant uns detectors d’ones de plasma que té instal·lada la càpsula. Això ha demostrat que la densitat del plasma es similar a la mesurada fins ara.

voyager 1 imatge

Aquesta missió espacial no només es científica. Els qui van fer el projecte tenien l’esperança de trobar vida fora del nostre planeta, per això la van omplir d’informació nostra i una llista amb el missatge “hola” en tots els idiomes possibles, musica de Mozart, el so del mar…

Es curiós pensar que algun dia algú pogués trobar aquesta capsula. He triat aquesta missió perquè més d’una vegada he contemplat el cel estrellat imaginant que un altre esser viu es pregunta el mateix que jo, Som únics en aquest univers? Quan estudiem l’astrofísica i ens mostren imatges de l’univers, ens adonem que el nostre sistema solar és una gota d’aigua al mig de l’oceà.

Suposo que no és una idea absurda si pensem amb les xifres que he mencionat inicialment. Ara bé, hi ha una diferencia molt gran en dir que hi ha vida i en trobar vida. Aquesta diferencia la podem calcular amb la fórmula de Drake, però el que ens ensenya aquesta és la ignorància que tenim de l’univers, i lo complicat que és contactar amb vida extraterrestre.

Arnau Rodríguez Vernet

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s