Conquesta de la Lluna, farsa o realitat?

El 21 de juliol de 1969 l’astronauta de la NASA Neil A. Amstrong va ser el primer home en trepitjar la Lluna. O almenys, això és el que ens van voler fer creure. La missió espacial Apollo 11 tenia com a objectiu aconseguir que l’ésser humà caminés sobre la superfície de la Lluna. La tripulació de la missió la formaven tres homes, el comandant Neil A. Amstrong, Edwin “Buzz” Aldrin, encarregat de pilotar el mòdul lunar i Michael Collins, el pilot del mòdul de comandament. Aquests dos mòduls formaven l’Apollo 11, que va ser impulsat pel cohet Saturn V des del complex de la NASA Cabo Kennedy, el dia 16 de juliol del 1969. Quatre dies després aconseguia aterrar a la Lluna i, al dia següent, Amstrong va complir la missió: va caminar sobre la Lluna.

1
Apollo 11

Però, i si tot això hagués estat una farsa? Hi ha persones que asseguren que l’allunatge de l’Apollo 11 va ser un muntatge grabat a uns estudis de rodatge i que tot va formar part d’una conspiració ideada per guanyar la carrera espacial i imposar-se sobre la Unió Soviètica en un moment de forta tensió política entre les dues potències a causa de la Guerra Freda. L’home que més es va ocupar d’estudiar i difondre la teoria del muntatge va ser el nordamericà Ralph René, que el 1992 va publicar el llibre NASA mooned America, on argumentava per exemple que els astronautes no podrien haver sobreviscut a la radiació a la que haurien estat expossats si haguessin atravessat els cinturons Van Allen i que la lletra “C” que es pot observar a una de les roques en una de les fotografies suposadament feta a la Lluna demostra que es tractava de material d’attrezzo.

2
Roca amb lletra “C”

Hi ha altres evidències als vídeos i fotografies de la missió que, segons els defensors de la conspiració, demostren que era un muntatge, com la bandera onejant a un dels vídeos, fet impossible degut a la inexistència d’atmòsfera lunar, algunes ombres projectades en diferents direccions, detalls massa visibles a les fotografies i la petjada d’Amstrong, que asseguren que seria massa profunda i definida per les condicions de la superfície lunar, on no hi ha humitat i on el pes de l’astronauta es veu reduït a causa de la gravetat lunar.

4
Petjada de Neil Amstrong sobre la superfície lunar
5
Ombres projectades en diferents direccions. 

Uns dels arguments més importants és la misteriosa desaparició de la NASA de gairebé la totalitat de la documentació original, incloent fotografies i vídeos, de les missions a la Lluna des del 69 al 72.

3
Incongruències fotogràfiques

Tot i això, al famòs programa nordamericà MithBusters del Discovery Channel van simular tot allò que els conspiracionistes defensaven com a evidències de la farsa i les van refutar, arribant a la conclusió de que realment la missió Apollo 11 va arribar a la Luna. Existeixen altres teories, com la de que realment van arribar a la Lluna però que hi van trobar infraestructures extraterrestres (com a la película Transformers: Dark of the Moon) i que per tant, les imatges que hi van grabar no podien ser mostrades al públic en general i que es van veure obligats a rodar-ne d’altres un cop van tornar. Personalment em decanto per aquesta última teoria ja que, tot i ser la més desgavellada, és la més divertida i apassionant.

Jordi Naudí

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s